Shree Ramchandra Kripalu Bhajman Lyrics – श्री राम चंद्र कृपालु लिरिक्स

Shree Ramchandra Kripalu Bhajman Lyrics – श्री राम चंद्र कृपालु लिरिक्स

श्री राम चंद्र कृपालु लिरिक्स

॥दोहा॥

श्री रामचन्द्र कृपालु भजुमन
हरण भवभय दारुणं ।
नव कंज लोचन कंज मुख
कर कंज पद कंजारुणं ॥१॥

कन्दर्प अगणित अमित छवि
नव नील नीरद सुन्दरं ।
पटपीत मानहुँ तडित रुचि शुचि
नोमि जनक सुतावरं ॥२॥

भजु दीनबन्धु दिनेश दानव
दैत्य वंश निकन्दनं ।
रघुनन्द आनन्द कन्द कोशल
चन्द दशरथ नन्दनं ॥३॥

शिर मुकुट कुंडल तिलक
चारु उदारु अङ्ग विभूषणं ।
आजानु भुज शर चाप धर
संग्राम जित खरदूषणं ॥४॥

इति वदति तुलसीदास शंकर
शेष मुनि मन रंजनं ।
मम् हृदय कंज निवास कुरु
कामादि खलदल गंजनं ॥५॥

मन जाहि राच्यो मिलहि सो
वर सहज सुन्दर सांवरो ।
करुणा निधान सुजान शील
स्नेह जानत रावरो ॥६॥

एहि भांति गौरी असीस सुन सिय
सहित हिय हरषित अली।
तुलसी भवानिहि पूजी पुनि-पुनि
मुदित मन मन्दिर चली ॥७॥

॥सोरठा॥

जानी गौरी अनुकूल सिय
हिय हरषु न जाइ कहि ।
मंजुल मंगल मूल वाम
अङ्ग फरकन लगे।

Shree Ramchandra Kripalu Bhajman Lyrics In English

Shri Ramachandra Kripalu Bhajuman, Harana bhavabhaya daarunam ।
Navakanja lochana kanja mukhakara, Kanja pada kanjaarunam ॥1॥

Kandarpa aganita amita chhav nava, Neela neerara sundaram ।
Patapita maanahum tadita ruchi-shuchi ,Navmi janaka sutaavaram ॥2॥

Bhaju deena bandhu dinesh daanav, Daityavansha nikandanam ।
Raghunanda aananda kanda kaushala, Chanda dasharatha nandanam ॥3॥

Sira mukuta kundala tilaka chaaru, Udaaru anga vibhooshanam ।
Aajaanu bhuja shara chaapadhara, Sangraama-jita-khara dooshanam ॥4॥

Iti vadati Tulsidas shankar, Shesha muni manaranjanam ।
Mama hridayakanja nivaas kuru, Kaamaadi khaladal ganjanam ॥5॥

Manu jaahin raacheu milihi so baru , Sahaja sundara saanvaro ।
Karuna nidhaan sujaan seelu, Sanehu jaanat raavaro ॥6॥

Ehi bhaanti gauri asees suni siya, Sahita hiyan harashi ali ।
Tulsi bhavaanihi pooji puni puni, Mudit man mandir chalee ॥7॥

Jaani gauri anukool, Siya hiya harashu na jaaye kaheen ।
Manjula mangala moola , Baam anga pharkana lage ॥8॥

Hanuman Ji Ke 12 Naam – क्यों प्रभावशाली होते हैं हनुमान जी के 12 नाम ?, जानिए हनुमान जी के 12 नाम का प्रभाव

Leave a Comment

पीरियड में किस दिन बाल नहीं धोने चाहिए, जानिए क्या कहता है शास्त्र 10 August 2025 DAily Rashifal इस दिन 7 कन्याओं को भोजन कराने से होगी सभी मनोकामनाएं पूरी हल्दी के टोटके : घर की नकारात्मक एनर्जी हटाने का आसान तरीका सावन में दूध, दही और घी किस चीज से करना चाहिए शिव रुद्राभिषेक? हिंदू धर्म में शुभ अवसरों पर इसलिए किया जाता है आम के पत्तों का उपयोग Jagannath Rath Yatra 2025: जगन्नाथ रथ यात्रा कब है ओडिशा के पूरी नगर में नौ दिवसीय रथ यात्रा, पूरी जानकारी जुलाई 2025 में किस तारीख को शुरू होंगे सावन सोमवार, पूरा पढ़ें June Pradosh Vrat 2025: जून में इस तारीख को होगा प्रदोष व्रत Karj Mukti : कर्ज मुक्ति के 6 बेहतरीन उपाय